Kategóriák
Gyártók
Szerzők
Ostyák
Újdonságok >>

Sienkiewicz, Henryk: Quo vadis

Sienkiewicz, Henryk: Quo vadis
Sienkiewicz, Henryk: Quo vadis

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Lazi Kiadó
Készlet: Készleten
Ár: 57.8Lei
Adó: 5%
Nettó ára TVA nélkül: 55.0Lei
mennyiség: - +
Facebook Ajánlom egy barátomnak Megosztás a Twitter-en

Henryk Sienkiewicz a századforduló talán legnépszerűbb lengyel prózaírója. A számos nyelvre lefordított Quo vadis az ókori Róma legkiszámíthatatlanabb császára, az őrült Néró uralkodása idején játszódik. Sienkiewicz a realista írásművészet legjobb eszközeivel ábrázolja a hírhedt pojáca és udvartartása perverz szórakozásait, az oktalan és eszeveszett keresztény-üldözéseket, az Örök Város felgyújtását.

Eközben nyomon követhetjük egy csodálatos szerelem kibontakozását is a regény lapjain: Vinicius a gazdag patrícius beleszeret Lygiába, aki királylányból lett római rabnővé. A férfi élete egy csapásra megváltozik, Lygia ugyanis keresztény vallású, és ez számtalan bonyodalomhoz vezet. Noha szeretik egymást, két különböző, sőt ellentétes világot képviselnek, ráadásul egy olyan korban, amelyben kereszténynek lenni halálos veszedelmet jelent.

Az ő személyükben megtestesülő kettősség jellemzi azt a világot is, amelyben élnek. Róma Néró eszeveszett dorbézolásaitól hangos, ember ember után esik áldozatul gyilkos tébolyának. Az új eszme hívei katakombákban bujkálnak, cirkuszok porondján halnak mártírhalált, de a kivégzettek helyébe mindegyre újak lépnek, mert megérett az idő a változásra, s a történelem parancsát nem semmisíthetik meg az égő Róma lángjai sem.

Terjedelem: 528 oldal
Méret: 142 mm x 197 mm
Kötés: keménytáblás
Nyelv: magyar
ISBN: 978-963-267-141-3 
Súly: 0.56 kg

 

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!

Copyright © 2020 LAUDATE ARTICOLI Kegytárgy-és Könyvesbolt webáruház
created by O.F.Y.