Kategóriák
Gyártók
Szerzők
Ostyák
Újdonságok >>

Várnai Péter: Jegyesek vagyunk - házasok leszünk

Várnai Péter: Jegyesek vagyunk - házasok leszünk
Várnai Péter: Jegyesek vagyunk - házasok leszünk

Kattintson a képre a nagyításához

Gyártó: Új Ember Kiadó
Készlet: Készleten
Ár: 15.0Lei
Adó: 5%
Nettó ára TVA nélkül: 14.3Lei
mennyiség: - +
Facebook Ajánlom egy barátomnak Megosztás a Twitter-en

Várnai Péter atya vallomása könyvéről:
Ezt a jegyesfelkészítési vázlatokat és előadások jegyzeteit tartalmazó gyűjteményt több mint tizenöt év foglalkozásai alapján állítottam össze. Ahogyan a gótikus katedrálisok építői is dinasztiákon keresztül örökítették a mesterfogásokat, a szerkesztési fortélyokat, úgy érkeztek el hozzánk ezek az ismeretek. Különös, hogy a középkori pallérok neve a feledés homályába veszett. Csak a műveik maradtak fenn. A mai bölcsek viszont itt voltak–vannak közöttünk. Ismerjük, szeretjük és tiszteljük őket. Mivelhogy a másfél évtized rengeteg egyetemi lelkészségi összejövetele, ifjúsági katekézise és tábori beszélgetése alapján állítottam össze, nehezen követhetőek a források. Alig követhető, melyik vázlat honnan, kitől származik, saját fogalmazás-e vagy átvett anyag. Remélem, hogy a műfajok sokszínűsége között a felkészítéssel foglalkozó atyák és házaspárok, valamint a házasságra készülő fiatalok is találnak értékeset, maguknak–magukról szólót. Ugyanakkor a nem hívők, a keresők és a megtérésre várók is felfedezik benne az örök értékek felé vivő út igazságát. Szeretet-Isten tapasztalata, vágya, élménye minden embernek van. Ezért könnyű és izgalmas szót értenünk egymással, amikor örök értékekről folyik a beszélgetés.
A szerkesztés során az emberi személy és a párkapcsolat időbeni haladását, fejlődését tartottam szem előtt. Műfaja vázlatkönyv, és leginkább a munkatankönyvhöz hasonlít, ezért is van minden oldal alján jegyzetelési lehetőség. Az elmélkedéseket idézetek tagolják, és kérdések segítik a feldolgozást.
Miközben közrebocsátom a vázlatokat és gondolataimat, köszönettel emlékezem azokra az atyákra, akiktől nemcsak „szakmát” tanulhattam, hanem igazságot és szentséget is. Jó szívvel emlékezem azokra a fiatal barátaimra, akik ma már boldog házasok, és „távolról érkező” jegyesekre is. Házasságuk előkészületeit együtt gondolhattuk, imádkozhattuk végig. Köszönöm, hogy megtiszteltek a bizalmukkal, hogy megnyíltak és beengedtek az életükbe. Bár hárman ültünk ott az alkalmakon, mindig tudatosítottuk, hogy Egyvalakivel többen vagyunk. Csakúgy, mint a házasságban: én meg te és a Szeretet. Én meg te és Isten.

  • Oldalszám: 80
  • Borító: Puha kötésű
  • Kiadás éve: 2009

Eddigi vélemények:

Nem tartozik vélemény ehhez a termékhez!
Ehhez a termékhez még ez(ek)t is rendelték (4)

Copyright © 2019 LAUDATE ARTICOLI Kegytárgy-és Könyvesbolt webáruház
created by O.F.Y.